Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, καφέ, ποτά, κινηματογράφο και τουριστικά πακέτα

Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, καφέ, ποτά, κινηματογράφο και τουριστικά πακέτα

Έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

O Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων που θα είναι αρχικά προσωρινές αλλά στη συνέχεια- και ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο- θα μονιμοποιηθούν.

Όπως είπε, στόχος είναι η μείωση να αφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως ο ΦΠΑ στις μεταφορές, τα αλκοολούχα ποτά, τον κινηματογράφο, τον καφέ, τα σινεμά αλλά και τα τουριστικά πακέτα μέχρι τέλος του έτους.

Τις επίμαχες αναφορές του υπουργού πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία στο ζήτημα της μείωσης των φόρων.

Έχουμε μεσοπρόθεσμα για τους έξω να τους πείσουμε θα «φτάσουμε 2% το πρωτογενές αλλά μέσα λέμε το πολιτικό μήνυμα προς τις εκλογές, ότι έρχονται και άλλες μειώσεις φόρων! Δεν είναι λίγο απάτη αυτό; Δεν είναι επικοινωνιακό;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος με τον υπουργό να απαριθμεί τους κυβερνητικούς στόχους και να σημειώνει: «έχουμε απόλυτη σαφήνεια και ειλικρίνεια μη μιλάτε λοιπόν για απάτες».

Εξηγώντας το πως θα επιτευχθεί η μείωση των φόρων, ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε πως η προσαρμογή θα είναι σταδιακή και πως όσος χώρος δημιουργεί από τη διαφορά μεταξύ των στόχων του μεσοπρόθεσμου και της διαπραγμάτευσης που θα γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αναφερόμενος στην πανδημία πάντως, ο υπουργός τόνισε πως η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει, σημειώνοντας: « ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα και το διαβατήριο και την επιστροφή στην κανονικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ