Την... γλυτώνει η Τουρκία από την ματαίωση της Συνόδου Κορυφής λόγω Covid.

Μέσω τηλεδιάσκεψης η συζήτηση

Την... γλυτώνει η Τουρκία από την ματαίωση της Συνόδου Κορυφής λόγω Covid.

«Ο Πρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου μετά την αύξηση κρουσμάτων COVID19 στα κράτη μέλη. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους ηγέτες».

Με αυτό το λιτό tweet ο Μπάρεντ Λέιντς, εκπρόσωπος του κ.Μισέλ, ανακοίνωσε την ματαίωση την προγραμματισμένη για τις 25 και 26 Μαρτίου σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκεια της οποίας οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητούσαν την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομία, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ωστόσο, όπως έγινε επίσημα γνωστό αυτή η Σύνοδος θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι διά ζώσης, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και του τρόμου στην Ευρώπη για το τρίτο κύμα πανδημίας του φονικού ιού. Ετσι, αποκλείεται η λήψη επίσημων αποφάσεων καθώς υπάρχουν μόνο δηλώσεις μετά από τηλεδιασκέψεις. Αρα δεν θα προκύψουν και αποφάσεις για κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ