Υπογράφεται η ΚΥΑ για την κοινωφελή εργασία: 36.500 θα βρουν δουλειά μέσω προγραμμάτων

Υπογράφεται η ΚΥΑ για την κοινωφελή εργασία: 36.500 θα βρουν δουλειά μέσω προγραμμάτων

Σήμερα Τρίτη υπογράφεται η υπουργική απόφαση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός είπε πως 36.500 άνθρωποι θα βρουν δουλειά μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, ενώ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέσα στον Ιούνιο τα προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους.


Στη συνέχεια ο υπουργός ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μείωση μισθών στο δημόσιο, ενώ διευκρίνισε ποιοι δικαιούνται ακόμα την άδεια ειδικού σκοπού.


"Τη δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με παιδιά έως 15 ετών, τα οποία λόγω των ρυθμίσεων που ισχύουν, δεν μπορούν να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο” είπε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι λόγω της μη λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη δυνατότητα για γονείς παιδιών κάτω των 15 ετών να φεύγουν νωρίτερα από την εργασία τους για να μπορούν να τα παραλάβουν από το σχολείο.

Αναφερόμενος στις καλοκαιρινές άδειες και για όσους γονείς έχουν εξαντλήσει τις ημέρες που δικαιούνται, στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού, σημείωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα.

Μιλώντας για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, εξήγησε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία, καθώς έχει συνυπολογιστεί από τους επιστήμονες ότι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να είναι απόλυτα συνεπή στα μέτρα. Ο υπουργός πρόσθεσε δε ότι έχει εξασφαλιστεί η καθαριότητα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ