Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολυνομοσχεδίου

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολυνομοσχεδίου

Με συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας αργότερα σήμερα «υποδέχονται» το πολυνομοσχέδιο και τις εργασιακές διατάξεις του η ΑΔΕΔΥ το ΕΚΑ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ.

Απόψε το βράδυ ψηφίζεται από την Ολομέλεια το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις", στο οποίο εισάγονται ρυθμίσεις που απλουστεύουν τις προβλεπόμενες διατυπώσεις -και εν γένει διαδικασίες- στους τομείς της περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας και κυρίως διευκολύνουν την ανάπτυξη επενδυτικών εγχειρημάτων στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα, την τελευταία 10ετία από τα 60 δισ. ευρώ το 2007 έπεσαν στα 20 δισ. το 2018.

Ξεχωριστό κεφάλαιο συγκροτούν οι διατάξεις για τα εργασιακά που συγκεντρώσουν σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση αλλά, η κυβέρνηση δηλώνει ότι στόχος είναι ουσιαστικά η προστασία των θέσεων εργασίας με τη διάσωση των επιχειρήσεων για την οποία πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποτραπεί διακοπή λειτουργίας τους.

Συγκεντρώσεις

Ημέρα ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή και από την ΑΔΕΔΥ το ΕΚΑ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ προγραμματίζονται νέα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας,

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 11 το πρωί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι οποίοι θα κάνουν και πορεία προς το Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.


Τέλος,το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ