Κ. Μητσοτάκης: Στόχος να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Συνέντευξη στο CNN και στον δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακάρια έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολούθησε στην προεκλογική περίοδο και στις προτεραιότητές του.

"Ήμουν πεπεισμένος, ότι δεν μπορείς να νικήσεις ποτέ τους λαϊκιστές παίζοντας το παιχνίδι τους. Έτσι, η εκτίμησή μου ήταν ότι σε κάποιο χρονικό σημείο, οι Έλληνες πολίτες θα αναζητήσουν σοβαρές πολιτικές που θα οδηγούν σε αποτελέσματα", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως "οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν τον θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική".

"Αναγνωρίζω ότι έγιναν πολλά λάθη κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας", πρόσθεσε και υπογράμμισε πως "ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι να αλλάξω ριζικά τη στάση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας απέναντι στην Ελλάδα και να μετατρέψω τη χώρα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Υπάρχουν ασφαλώς πολλά περιθώρια για την προσέλκυση περισσότερων αμερικανικών κεφαλαίων με τη μορφή ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ