Βολές Σημίτη κατά της κυβερνητικής πολιτικής των επιδομάτων - Απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών

Βολές Σημίτη κατά της κυβερνητικής πολιτικής των επιδομάτων - Απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών

Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και όχι παροχές και επιδόματα, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικρίνοντας την κυβερνητική πολιτική.

Σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας και σε εκδήλωση του “Δικτύου Σύγχρονων Δημοκρατών” ο Κ. Σημίτης ανέφερε πως σήμερα στην Ελλάδα “έχουμε ο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθοράς... Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή”.

“Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες” πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην κριτική του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος που σχολίασε πως ο Κ. Σημίτης άφησε την Ελλάδα το 2004 χωρίς πολιτική για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και πως οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού παραμένουν δημοφιλείς σε πολιτικούς όπως ο Τόνι Μπλερ που δεν διδάχτηκαν τίποτα από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ