«Από το φιάσκο των 300.000 "παγωμένων" συντάξεων στο φιάσκο των εξοντωτικών εισφορών!»

«Από το φιάσκο των 300.000 "παγωμένων" συντάξεων στο φιάσκο των εξοντωτικών εισφορών!»

Κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης από τον Γιάννη Βρούτση και τον Νότη Μηταράκη

Για «πρωτοφανή ανικανότητα» κατηγορούν την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

Σε κοινή τους δήλωση, κάνουν λόγο και για ατοπήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με θύματα, όπως λένε, αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής τους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους εργαζομένους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Αχρείαστες και άδικες μειώσεις - μέχρι και 40% σε σχέση με το 2014 - στις συντάξεις, ιστορικό ρεκόρ μερικής απασχόλησης στην αγορά εργασίας με το ποσοστό να αγγίζει το 53,5%, "φτωχοί" εργαζόμενοι των 360 ευρώ, 300.000 συντάξεις "παγωμένες" εδώ και δυόμιση χρόνια και φυσικά εξοντωτικές εισφορές, για 1.400.000 ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Είναι μόλις μερικά από αυτά που φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» τονίζουν, προσθέτοντας πως αυτό το επιβεβαιώνουν τα νέα σημειώματα των ασφαλιστικών εισφορών για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και ενώ θα έπρεπε, ήδη από το μήνα Ιούνιο 2017, σύμφωνα με το αρθ.39 του Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του συμψηφισμού των εισφορών, αυτή ουσιαστικά παραμένει ανεφάρμοστη και μετατίθεται συνεχώς.

Όπως υποστηρίζουν «αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να καλούνται να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές - για τρίτο συνεχόμενο μήνα - με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση τα εισοδήματα του 2016, όπως προβλέπει ο νόμος» προσθέτοντας πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με απόλυτη προχειρότητα, προχώρησε με τον νόμο "Κατρούγκαλου" στη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, χωρίς προηγουμένως να έχει οργανώσει και προετοιμάσει, ως όφειλε εδώ και 19 μήνες, τον μηχανισμό που θα υποδεχτεί και θα υλοποιήσει τις προβλέψεις του νόμου».

Με δεδομένη τη σημαντική μείωση στα εισοδήματα του 2016 - σε σχέση με το 2015 - των εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται σήμερα να καταβάλουν, είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που τελικά θα έπρεπε να καταβληθούν, σημειώνουν.

Και καταλήγουν: «Με την ίδια ολιγωρία και ανικανότητα, οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να πληρώνουν σήμερα ταυτόχρονα διπλές εισφορές. Δηλαδή, καλούνται να πληρώσουν συνολικά και τις τρέχουσες εισφορές για το 2017 και αναδρομικά για όλο το 2016. Αν σε αυτά, προσθέσει κάποιος και το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον εισφορά 7% και 4% αντίστοιχα για επικουρική και εφάπαξ, αναδρομικά από 1-1-2017, τότε γίνεται προφανές ότι το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας οδηγείται - μετά από τη φορολογική - και σε ασφαλιστική εξόντωση».