Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε ως εδώ

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε ως εδώ
Η μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα έχει συντελεστεί, όταν το παλιό τελείωσε στις προηγούμενες εκλογές, και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε ως εδώ και όχι να παριστάνει ότι προέρχεται από παρθενογένεση, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος χθες, από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο πολιτική αλλαγή στη χώρα.

«Είμαστε σε άλλο δρόμο, η χώρα έχει ανάγκη από άλλη κυβέρνηση και όχι αυτές τις κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Θα πρέπει να απολογηθούν για όλο αυτό και να μην εμφανίζονται σαν να προέρχονται από παρθενογένεση, σα να μην υπήρξαν σε αυτή τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση μας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι εδώ για να βγάλει τη χώρα στο τέλος του 2018 από την επιτροπεία και τα αδιέξοδα» είπε η κ. Γεροβασίλη προσερχόμενη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, με τον οποίο γίνονται οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, η υπουργός απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη ένας ευρύς διάλογος που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Αναφερόμενη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ το χαρακτήρισε «σημαντικό, γιατί γίνεται σε μια σημαντική στιγμή για τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση» και μίλησε για τις τομές που ετοιμάζει στη διοίκηση:

«...σε μια στιγμή που ολοκληρώνοντας και τη β΄ αξιολόγηση είμαστε πραγματικά έτοιμοι να περάσουμε στις μεγάλες τομές. Έχουν γίνει πολλά βήματα, δεν θα περάσουμε τώρα εξαρχής. Θα περάσουμε μέσα στο 2017 στην ουσιαστική ανασυγκρότηση της διοίκησης κι αυτό ξέρετε δεν είναι γραφειοκρατικό. Είμαι ενάντια στη γραφειοκρατία.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε με στόχο και το να γίνει το δημόσιο ένας παραγωγικός τομέας και να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, αλλά και να μειώσει δραστικά μέσα από απλοποιήσεις και το κόστος λειτουργίας της διοίκησης.

Και να μην είμαστε, όπως παλιά, που μείωση του κόστους σήμαινε απολύσεις. Τομές που δεν έγιναν τα χρόνια της ευδαιμονίας, όπως ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ψηφιακή υπογραφή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά είναι μεγάλα νούμερα, ξέρετε. Είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου πραγματικά να έχουμε αποτελέσματα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ