Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι
Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας αμφιλεγόμενη τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα θέματα ασφάλειας.

«Για ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι όροι δημόσια τάξη, ασφάλεια και αστυνομία είναι λέξεις σχεδόν απαγορευμένες, είναι λέξεις που σας προκαλούν αλλεργία», είπε για να προσθέσει: «Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων».

«Κάποιοι», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα: Η ελευθερία του κάθε πολίτη σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί κεντρικό πυλώνα της λειτουργίας του κράτους και δεν εκχωρείται».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και απαραίτητος όρος για τη συλλογική ευημερία. «Ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης και η δημοκρατία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ