Με αντιπροσωπεία της EBRD συναντήθηκε ο Σκουρλέτης

Με αντιπροσωπεία της EBRD συναντήθηκε ο Σκουρλέτης
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας περιέγραψαν τις βασικές προτεραιότητές της αναφορικά με τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα για την περίοδο 2016 – 2020, με έμφαση το φυσικό αέριο, τις ενεργειακές διασυνδέσεις και τους υδρογονάνθρακες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά στα υπό εξέλιξη έργα, στα σχέδια και τους στόχους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο ενεργειακός τομέας, για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, για την μείωση των τιμών προς όφελος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι η πολυδιάστατη, συνδυαστική παρέμβαση της κυβέρνησης στα πεδία της ενεργειακής και της εξωτερικής πολιτικής έχει ήδη αποφέρει σημαντικούς "καρπούς" στην κατεύθυνση της μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στον αγωγό φυσικού αερίου TAP, στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, στην προοπτική κατασκευής πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, στην αναβάθμιση του τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας, αλλά και στις διασυνδέσεις των νησιών με το ηπειρωτικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας, όσο και στο σχέδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου Ελλάδας.

Έμφαση έδωσε επίσης, στον στόχο επέκτασης του εσωτερικού δικτύου φυσικού αερίου, εκτιμώντας ότι τόσο οι δυνατότητες, όσο και οι ανάγκες γι’ αυτή την επέκταση είναι τεράστιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ