Επίθεση Τατούλη στην κυβέρνηση για το Μέγαρο Μουσικής

Επίθεση Τατούλη στην κυβέρνηση για το Μέγαρο Μουσικής
«Σε μια κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και εξαθλίωση των συνταξιούχων, η κυβέρνηση επιλέγει να φορτώσει το δημόσιο χρέος με επιπλέον 326 εκατ. ευρώ, συν μερικά ακόμη εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών, για να ″σώσει'' το Μέγαρο Μουσικής», υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης αφού επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν βρίσκει ισοδύναμα για το ασφαλιστικό και σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή, «βρίσκει πόρους για το πολιτισμό της ″ελίτ'' όπως κατήγγειλε στο παρελθόν, την συντήρηση του Μεγάρου Μουσικής, ενώ η πόλη της Αθήνας παρουσιάζει εικόνα παρακμής, τα μουσεία μας κλείνουν αίθουσες και ο σύγχρονος πολιτισμός τρώει τις σάρκες του».

Ο Πέτρος Τατούλης κάνει λόγο για «πολιτισμό σοβιετικού τύπου» και υπογραμμίζει πως, «η κυβέρνηση επιχειρεί να ποδηγετήσει την καλλιτεχνική και πολιτιστική δημιουργία με κίνδυνο να ″στρατευθεί'' στην επίτευξη αλλότριων προς την τέχνη πολιτικών σκοπιμοτήτων με τακτικές που ανήκουν σε άλλες εποχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ