Ποτάμι: «Δεν είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων»

Ποτάμι: «Δεν είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων»
Αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούμενη από τον Επικεφαλής του Κινήματος Σταύρο Θεοδωράκη, την Αθηνά Δρέττα και τον Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους και προέδρους επιστημονικών φορέων για να συζητήσουν το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «δεν είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί όταν βάλουμε εναντίον των επιστημόνων μας, των δικηγόρων, των γιατρών, των οικονομολόγων, των τεχνικών». Υπογράμμισε μάλιστα ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να μιλά ανοιχτά, και ότι «εάν υπάρξει, μια ελάχιστη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, για σοβαρή συζήτηση χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση».

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το δεικτικό σχόλιο του κ. Κατρούγκαλου περί ακριβών γραβατών των επιστημόνων υπογράμμισε ότι «έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι, είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα. Άρα, χρειάζεται λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει και έχουν δημιουργήσει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι «μια ελληνική κοινωνία χωρίς καθόλου επιστήμονες δεν μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει» ενώ ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι «οι υπερβολικές εισφορές στέλνουν και τους αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην έξοδο από το επάγγελμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ