ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή Προέδρου

ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή Προέδρου
Σχεδόν τέσσερα 24ωρα έμειναν μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ και οι δύο υποψήφιοι έχουν ριχτεί στη μάχη της διεκδίκησης ψηφοφρόων.

Οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης μετέβησαν στην Μακεδονία, επιχειρώντας να προσελκύσουν ψηφοφόρους από τη "δεξαμενή" του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος πάντως, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος μετά τις εκλογές και κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν στον προηγούμενο γύρο να συμμετάσχουν και στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στο κόμμα ακόμη και εάν χάσει τις εκλογές. «Ουδέποτε έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε στις λύπες, ούτε στις ήττες», δήλωσε και δεσμεύτηκε να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη ώστε να υλοποιηθούν «με τον καλύτερο τρόπο οι ιδέες και οι προτάσεις» του κόμματος.

Στην περίπτωση που ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και «με όλους όσοι είναι ικανά και άξια στελέχη (...) Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αξίες του φιλελευθερισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα παίξει το παιχνίδι του "ταξικού διαχωρισμού" διότι κάνει κακό στην παράταξη. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι λιγότερο κοινωνικά ευαίσθητος, συμπληρώνοντας ότι παραμένει πιστός στις βασικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια δυο σημαντικές αξίες, όπως είπε χαρακτηριστικά: την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ