Τσακαλώτος: Κανένας μεγάλος συνασπισμός δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους

Τσακαλώτος: Κανένας μεγάλος συνασπισμός δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους
Καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, υπογραμμίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του.

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο κύκλοι των Βρυξελλών φέρονται να ζητούν μια τέτοια κυβέρνηση για να συζητηθεί το θέμα του χρέους.

Οπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος, "προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους. Και αυτό ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο. Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν, δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους -το αντίθετο.

Η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυο τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν υπάρχουν «ουδέτερες» πολιτικές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα», που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ