Μεϊμαράκης: Είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊμαράκης: Είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει η Νέα Δημοκρατία, με τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη να υποστηρίζει πως θα καλέσει τον αντίπαλό του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού για τη διαφύλαξη της θέσης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

«Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε», επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης στο Bloomberg.

Οπως πρόσθεσε, οι Ευρωπαίοι ηγέτες στοιχηματίζουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας προσφέρει την καλύτερη ελπίδα για τη διατήρηση της ενότητας στην ζώνη του ευρώ.

«Ακόμα και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που φέρνει ένα νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι «Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος».

Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίζει την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης περνώντας παράλληλα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, και την δημιουργία αβεβαιότητας και αστάθειας την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. «Είναι καταστροφικό το να διεξάγονται εκλογές κάθε έξι μήνες».

Ο Τσίπρας είναι το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης.«Είναι άλλο πράγμα να είναι κάποιος ένα καλό παιδί, και άλλο να είναι ο ηγέτης μίας χώρας».

«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρ 'όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο» κατέληξε.