Φάιμαν: Να συνδράμει την Ελλάδα με επενδύσεις η ΕΕ

Φάιμαν: Να συνδράμει την Ελλάδα με επενδύσεις η ΕΕ
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε δηλώσεις του μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του, το οποίο ο ίδιος ενημέρωσε για τη συμφωνία σημείωσε ότι κατά την υλοποίηση του προγράμματος αναμένονται πολλές δυσκολίες.

Όπως τόνισε, αρχικά θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από την ελληνική Βουλή, ενώ μετά θα πρέπει να ασχοληθούν άλλα Κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης κι εδώ υπάρχουν ακόμη πολλές σκληρές συζητήσεις.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα υπάρχουν βασικά δύο διαφορετικές προσεγγίσεις «από τη μια πλευρά είναι εκείνοι που θέλουν σε αυτή τη δύσκολη φάση να ενισχύσουν πάλι τα κράτη - έθνη και να ακολουθήσουν μια άλλη κατεύθυνση ως και μία έξοδο από την ΕΕ».

«Από την άλλη μεριά, βρίσκονται εκείνες οι δυνάμεις, που υποστηρίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση, που επίσης δεν είναι ένας εύκολος, ωστόσο είναι ένας εποικοδομητικός και αλληλέγγυος, δρόμος και με αυτόν δημιουργείται μια ευκαιρία για την Ελλάδα» τόνισε.

Η υλοποίηση του νέου προγράμματος βοήθειας θα απασχολήσει επί μακρόν την ΕΕ και κατά πρώτο θα πρέπει να διασφαλιστεί μια χρηματοδότηση - γέφυρα για τις επίκαιρες κεφαλαιακές ανάγκες της Ελλάδας, ανέφερε.

«Υπήρξε μεγαλύτερη πρόοδος από ό,τι πριν από δύο εβδομάδες, όταν ακόμη συζητούνταν μια ανθρωπιστική βοήθεια», σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι και ένα έκτακτο ανθρωπιστικό πρόγραμμα για τον ελληνικό πληθυσμό θα στοίχιζε επίσης δισεκατομμύρια ευρώ και θα είχε επίσης τουλάχιστο το ίδιο πολιτικό, οικονομικό και ανθρώπινο κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ