Bloomberg: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εκτιμούν οικονομολόγοι

Bloomberg: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εκτιμούν οικονομολόγοι
Μέλος του ευρώ θα παραμείνει η Ελλάδα και το 2015, προβλέπουν οικονομολόγοι, παρά την οριακή κατάσταση στην οποία έχε επέλθει μετά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Bloomberg την Τρίτη, πάνω από τα τρία τέταρτα των οικονομολόγων που συμμετείχαν απάντησαν ότι η χώρα θα βρίσκεται στο ευρώ και στο τέλος του 2015.

Οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν επίσης πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 69% προβλέπει πως η Ελλάδα θα ήταν σε χειρότερη θέση μετά από πέντε χρόνια αν έβγαινε από το ευρώ.

«Μια ψήφος στο “όχι” δεν σημαίνει αυτόματα και Grexit» δήλωσε στο Bloomberg ο Αχιλλέας Χρυσοστόμου, οικονομολόγος της Standard Chartered Bank στο Λονδίνο, σχετικά με το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. «Το όχι σημαίνει τράπεζες ζόμπι, IOU’s και τελικά είτε δημοψήφισμα για Grexit ή για μια νέα κυβέρνηση και νέες διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πως είναι πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη να ανοίξουν οι τράπεζες στις 7 Ιουλίου. Το 79% απάντησε ότι θα είναι κλειστές την Δευτέρα και η πλειοψηφία ότι θα ξανοίξουν στο τέλος Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ