Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα σκληρά μέτρα των δανειστών και οι ελληνικές προτάσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών εφημερίδων.

Δείτε αναλυτικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα :

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σειρήνες πολέμου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Με άδεια χέρια γύρισε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Οι δανειστές ζητούν φοροεπιδρομή στους αγρότες και κατάργηση της έκπτωσης στο πετρέλαιο που χρησιμοποιούν. Επίσης εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το Ασφαλιστικό».

ΕΘΝΟΣ: «Τι ζητούν τι δίνουμε και πού χανόμαστε»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για τη λίστα μέτρων και τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να περιέχει η συμφωνία. Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στις παρεμβάσεις στις συντάξεις, στο Ασφαλιστικό και το φορολογικό».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «G7 και λέσχη Μπιλντερμπεργκ κρίνουν το μέλλον μας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «η παράταση του χρόνου των διαπραγματεύσεων, με κατατεθειμένο το κείμενο της ελληνικής πλευράς, δεν έχει καμιά σχέση με την ουσία της υπόθεσης, γιατί η συμφωνία όταν και εάν προκύψει, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Καταιγίδα μέτρων με μνημόνια εσωτερικού-εξωτερικού»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυξήσεις στον ΦΠΑ- Έκτακτη εισφορά επιχειρήσεων-Μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις –Εισφορά αλληλεγγύης- Ιδιωτικοποιήσεις – στροφή 180 μοιρών στα φάρμακα».

ΕΣΤΙΑ: «Επικοινωνούν σε άλλη γλώσσα!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επί εβδομάδες ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη ότι υπάρχει σύγκλισις απόψεων με τους δανειστές και ότι αργά ή γρήγορα θα επιτευχθεί συμφωνία. Το έλεγαν οι υπουργοί που ενεπλάκησαν στην διαπραγμάτευση και το ετόνιζε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Η ΑΥΓΗ: «Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αποφασισμένη να προασπίσει μέχρι τέλους τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να βγάλει οριστικά τη χώρα από τη σκοτεινή περίοδο των Μνημονίων και της τρόικας δηλώνει η κυβέρνηση, αποκρούοντας με κατηγορηματικό τρόπο αξιώσεις που αναπαράγουν την κρίση, την ύφεση και την οικονομική ασφυξία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πολύ σκληρό για να περάσει»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι προτάσεις των δανειστών και της Αθήνας. Οσα προτείνουν οι εταίροι (κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ κλπ) είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδεχομένως και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης»¨.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σκηνικό ρήξης και μεγάλο παιχνίδι»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σκηνικό ρήξης με τους εταίρους διαμορφώνεται στον απόηχο της κατάθεσης των προτάσεων της Αθήνας και των δανειστών, από τις οποίες προκύπτει χάσμα σε κρίσιμα θέματα από τα εισπρακτικά μέτρα μέχρι τα εργασιακά και το ασφαλιστικό».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Στη Βουλή η διαπραγμάτευση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «μετά την επιστροφή της κυβερνητικής αντιπροσωπείας, ο πρωθυπουργός μετέβηκε κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπυ είχε σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αντιλαϊκά τα σχέδια και των δανειστών και της κυβέρνησης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι αποκαλυπτικό. Περιλαμβάνει νέα φοροεπιδρομή, με αυξήσεις ΦΠΑ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και της «εισφοράς αλληλεγγύης», νέες έκτακτες εισφορές, νέες ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογή μέτρων της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ κ.α.».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα παρασκήνια γέννησαν τέρας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στη Βουλή μεταφέρεται το απόγευμα η αντιπαράθεση για την πρόταση-τέρας που ενεχείρισαν οι δανειστές στον πρωθυπουργό: ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να δεσμεύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μία γραμμή απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών, ενόψει του νέου γύρου διαπραγμάτευσης»

KONTRA NEWS: «Αλέξη σήκω φύγε από το λησταρχείο της ευρωζώνης»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών λειτουργούν με πρακτικές που παραπέμπουν στη μαφία και στο οργανωμένο έγκλημα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δραματικές εξελίξεις-Σε οριακό σημείο οι συζητήσεις με τους δανειστές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ασφυκτική είναι πλέον, τα περιθώρια ελιγμών της ελληνικής κυβέρνησης μετά το τελεσίγραφο των δανειστών. Το κλίμα βάρυνε περισσότερο μετά την απόφαση για μη καταβολή της δόσης των 305 εκατ. ευρώ σήμερα στο ΔΝΤ και ομαδοποίηση των πληρωμών ύψους 1,6 δισ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε «αχαρτογράφητα νερά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «εμπλοκή, που μπορεί να αποβεί κλιμακούμενη, προκάλεσε στις σχέσεις Ελλάδας και θεσμών η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει αναβολή της πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ ύψους 300 εκατ. ευρώ που έληγε σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ