Σακελλαρίδης: Παραμένουν οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης

Σακελλαρίδης: Παραμένουν οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης
Οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης σε σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό παραμένουν τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι αυτό εεπιβεβαιώνεται από την κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ.

«Τα εργασιακά αποτελούν βασική κόκκινη γραμμή όχι από πείσμα ή πολιτική εμμονή αλλά επειδή γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Γιούνερκ υπερασπιζόμενος το ευρωπαϊκό κεκτημένο αναφέρθηκε σε αυτά στην κοινή δήλωση» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η θέση μας είναι ίδια όπως έχει διατυπωθεί δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων, αυτό ακριβώς περιγράφεται για την κοινή δήλωση».

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει μετά τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα είναι καλύτερο από αυτό που υπολογίζεται απο τους θεσμούς.

Παράλληλα αν και διέψευσε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα ακούγονται για μέτρα 14 δισ. σε βάθος τριετίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «όσα μέτρα ληφθούν ο χαρακτήρας δεν θα είναι οριζόντιος αλλά θα αναδιανείμουν τα βάρη του ελληνικού λαού και ειδικά για όσους έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία πέντε χρόνια».

Για τη συμφωνία μετά και τις δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΟΙΚ Σαπέν σημείωσε ότι πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν. «Το καλύτερο για εμάς είναι να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Αν στις 11 Μαΐου μπορεί να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ στο πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει για εμάς αυτό θα είναι βέλτιστο».

Σε ερώτηση για το αν δεν υπάρξει θετική δήλωση στο Eurogroup αν η Ελλάδα σκέφεται να μην πληρώσει δόσεις στο ΔΝΤ ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «βασική υποχρέωση και θέση της κυβέρνηση είναι να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό».

Κατά τον κ. Σακελλαρίδη η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής για να επικυρώσει όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο ενώ σε επόμενη ερώτηση εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συμφωνία θα περάσει χωρίς αναταράξεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρχει η προσμονή από την πλευρά των θεσμών για να περάσει η συμφωνία να κάνει σε όλα πίσω η κυβέρνηση. «Πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους παραδέχθηκε ότι «δεν το βάζουμε εμφατικά για να κλείσει η διαπραγμάτευση. Για να προχωρήσουν τα πράγματα δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα το αφήνουμε για αργότερα».

Ο κ. Σακελλαρίδης ρωτήθηκε και αν υπάρχει θέμα με την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απαντώντας ότι «υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης για πρόσωπα που διαχειρίζονται δημόσιες θέσεις όταν και αν εμπλέκονται με τη δικαιοσύνη και αυτό αφορά και την παραπομπή Σακελλαρίου του ΤΧΣ για την υπόθεση ΤΤ. Η κυβέρνηση αυτή είναι πλήρως αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα»

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Δευτέρα (στις 13:30), θα πραγματοποιείται και ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ