Το Ποτάμι: Ο λαός δεν έδωσε εντολή στη κυβέρνηση για νέο μνημόνιο

Το Ποτάμι: Ο λαός δεν έδωσε εντολή στη κυβέρνηση για νέο μνημόνιο
Ο λαός δεν έχει δώσει εντολή για νέο μνημόνιο τονίζει σε ανακοίνωση του «το Ποτάμι» στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πει ξεκάθαρα στην κοινωνία ποιο είναι το σχέδιο που έχουν στην κυβέρνηση για την οικονομία της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Κάθε Δευτέρα κάποιοι στην κυβέρνηση βλέπουν ένα νέο όραμα. Αυτή τη φορά βλέπουν μια μεγάλη συμφωνία -πακέτο και όχι μια ενδιάμεση συμφωνία όπως έλεγαν μέχρι «χθες». Η «συμφωνία – πακέτο» όμως που θέλουν επειγόντως να κλείσουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νέο μνημόνιο, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που λιμνάζουν και διογκώνονται αυτές τις 100 μέρες της κυβερνητικής απραξίας.

Ο λαός όμως δεν έχει δώσει λευκή επιταγή στο σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «δέσει» τη χώρα με ένα νέο μνημόνιο. Ο κ.Τσίπρας θα πρέπει επιτέλους να πει ξεκάθαρα στην κοινωνία ποιο είναι το σχέδιό του για τη χώρα και την οικονομία. Ας πάψουν να νοιάζονται μόνο για τις εσωκομματικές τους ισορροπίες.

Ας πάψουν να σκέφτονται δημοψηφίσματα που μέσα από παραπειστικά ερωτήματα θα φορτώσουν το βάρος των αποφάσεων στο λαό. Είναι η ώρα των καθαρών λύσεων. Οι ηγέτες δεν είναι για να δίνουν προεκλογικές υποσχέσεις. Είναι για να παίρνουν δύσκολες αλλά χρήσιμες για τους πολλούς, αποφάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ