Το Ποτάμι: «Ωμή» παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΕΕΤΤ

Το Ποτάμι: «Ωμή» παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΕΕΤΤ
Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΕΕΤΤ, με πρόσχημα τα προβλήματα στη μετάδοση προγράμματος τηλεοπτικών σταθμών με ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας DIGEA, θεωρεί το Ποτάμι την ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη να στείλει επιστολή στην ΕΕΤΤ ζητώντας την παραίτηση της διοίκησής της.

«Δείχνει σε κάθε ευκαιρία την αλλεργία της απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές και σε οτιδήποτε δε βρίσκεται υπό τον κομματικό έλεγχό της», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του κόμματος. «Αντί να ζητήσει ενημέρωση και να μεριμνήσει για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, που αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη της ΕΕΤΤ, εκδίδει δελτία Τύπου ζητώντας παραιτήσεις για προφανείς κομματικές σκοπιμότητες», προστίθεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η ΕΕΤΤ με βάση την κοινοτική νομοθεσία είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή και οφείλει να ενεργεί ανεξάρτητα και να μη ζητεί ούτε να λαμβάνει οδηγίες ή να δέχεται πιέσεις από κανέναν άλλο φορέα σε σχέση με την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων που της ανατίθενται.

Το Ποτάμι αναφέρει, επίσης, ότι κ. Σπίρτζη ότι «παραβιάζει κατάφωρα αυτές τις αρχές», «και φθάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για "λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή», δείχνοντας «με αυτό τον τρόπο την περιφρόνησή του απέναντι στην νομοθεσία της ΕΕ και στην εθνική νομοθεσία» και τον κατηγορεί πως «ίσως έχει ήδη στο μυαλό του τα κομματικά στελέχη που θέλει να τοποθετήσει στην ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της λογικής των "δικών μας παιδιών" που είναι κυρίαρχη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως αποδείχθηκε στην Παιδεία, την Υγεία και στους οργανισμούς του Δημοσίου».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ