Τσίπρας: Μέτρα στήριξης της υγείας - Πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών

Τσίπρας: Μέτρα στήριξης της υγείας - Πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών
Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας ενώ έκανε λόγο και για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις "απορρύθμισης και διάλυσης" που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφαλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

«Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Έγινε μια συνειδητή επιλογή παθητικής ιδιωτικοποίησης. Η υγειονομική φτώχεια έχει αναιρέσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρας μας.Στην Ελλάδα η καθημερινότητα στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ σκληρή», είπε.

Επιπλέον τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των δομών με ανθρώπινο δυναμικό και ανακοίνωσε την πρόσληψη 4.500 εξειδικευμένου προσωπικού για την Υγεία.

«Οι 700 θα πάνε στα νησιά Αιγαίου, Θράκη, δυτική Μακεδονία, Θεσπρωτία».

Επίσης, προανήγγειλε παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία, ψυχιατρεία.

Επανέλαβε ότι καταργήθηκε η πληρωμή των 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι σε αυτά πλέον θα έχουν δικαίωμα εισόδου δωρεάν όλοι οι πολίτες.

«Προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο. Ετσι εξασφαλίζουμε τη μείωση του κόστους υγείας, ενώ εξετάζουμε την αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια».

«Παράλληλα θέτουμε ως στόχο την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στον τομέα του φαρμάκου ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη τη δημόσια υγεία.

«Η αναβάθμιση του ΕΟΦ αποτελεί άμεση προτεραιότητα καθώς θα αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την υλοποίησης της πολιτικής μας.Δίνουμε βάση στην ενίσχυση της εγχώριας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και αναλαμβάνουμε μέτρα στήριξης του κλάδου, με άμεσες συνέπειες και στην ανεργία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα αμείλικτη στη διαφθορά στο χώρο της υγείας. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε σκάνδαλα και σε σχέδια κερδοσκοπίας. Για αυτό προχωρούμε στην υιοθέτηση ενός ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της σπατάλης και της διαφθοράς στον τομέα της υγείας, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα χρήματα που σχετίζονται με την απάτη και την διαφθορά, με βάση με έρευνες, φτάνουν έως και το 10% του προϋπολογισμού.

«Διαθέτουμε την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με τα οργανωμένα συμφέροντα», υπογράμμισε, λέγοντας πως μεγάλος στόχος είναι να ανατραπούν οι συνθήκες της βαρβαρότητας στην υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ