Φ. Ολάντ: «Ο Τσίπρας να πάει να δει τη Μέρκελ, θα τον δεχτεί»

Φ. Ολάντ: «Ο Τσίπρας να πάει να δει τη Μέρκελ, θα τον δεχτεί»
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να "να πάει να δει τη Μέρκελ". Το αίτημα αυτό έκανε ο Γάλλος πρόεδρος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών στο Παρίσι.

«Με την Ελλάδα, πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», είπε, «ώστε να δοθεί ένα πλαίσιο, προκειμένου οι Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις, να πληρώσουν τα χρέη τους και να βρουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ. Αυτή η δουλειά θα πρέπει να ξεκινήσει τάχιστα, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην χθεσινοβραδυνή απόφαση της ΕΚΤ σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες δήλωσε: «Ήταν μια κίνηση που θα έχει συνέπειες. Είναι μια θεμιτή κίνηση. Μετέφερε στις κυβερνήσεις και στα κράτη τις ευθύνες και στο Eurogroup να πάρει αποφάσεις. Σημαίνει επίσης για την ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις της».

Τόνισε, στη συνέχεια, ότι έχει αποδείξει ότι εδώ και δυόμισι χρόνια έχει δείξει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στη ευρωζώνη.

«Έχω όμως απόλυτη συνείδηση ότι η δια παντός λιτότητα σαν γραμμή στον ορίζοντα δεν μπορεί να είναι λύση ούτε για τους Έλληνες ούτε για τους Ευρωπαίους. Από αυτό το σημείο και στη σημερινή εποχή που είναι πιο θετική για την ανάπτυξη θα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία.