Καμία «κολοτούμπα» για το χρέος τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Καμία «κολοτούμπα» για το χρέος τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σταθερή πολιτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η διαγραφή μέρους του δημόσιου χρέους τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στους «Financial Times» υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία στροφή, καμία κολοτούμπα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον "ΣΚΑΙ" επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στην θέση της διαγραφής τόσο στις επικείμενες επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Υπογράμμισε, πως ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται σε «τεχνικές» που έχουν ως στόχο να καταστεί το χρέος βιώσιμο και να μειωθεί το βάρος που φέρουν οι Έλληνες πολίτες.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης είχε προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας πως «αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα αίτημα για συνάντηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τον «πάγο» που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως η Ελλάδα σέβεται το ρόλο της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη. Στρέφοντας τέλος το βλέμμα του στη σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ρώμη, για συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του Mateo Renzi, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως επί τάπητος θα τεθούν θέματα του αφορούν την τρόικα, τη λιτότητα, αλλά και το χρέος των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.

«Όλες οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης για να μπορέσουμε να καταστήσουμε σαφείς τις θέσεις μας πριν τη Σύνοδο Κορυφής» στις 12 Φεβρουαρίου, συμπλήρωσε.