Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα της Συνόδου είναι το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ. ευρώ, καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στην ΕΕ. Στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά υπέρ κινήσεων που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της Ένωσης.

Η Σύνοδος Κορυφής γίνεται στον απόηχο της πρώτης άκαρπης -όπως άλλωστε αναμενόταν- ψηφοφορίας στην Βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί στο περιθώριο και στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με ομολόγους του και αξιωματούχους.

Στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο σύμβουλός του Σταύρος Παπασταύρου.