Παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κ. Μητσοτάκης - Θα κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές

Παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κ. Μητσοτάκης - Θα κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές

«Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελεσμάτος»

Tην εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας.

Στη σύντομη συνομιλία τους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Σας αναθέτω πλέον την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι πρόκειται για μια «ξεχωριστή τιμή». Έκανε επίσης λόγο για μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας για την οποία χρειάστηκαν δύο εκλογές.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον», προσέθεσε αναφερόμενος στις «μεγάλες αλλαγές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που θέτει ως στόχο η νέα κυβέρνησή.

«Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελεσμάτος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε επίσης: «Το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε ορισμένες εκπλήξεις. Η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Αυτή η Βουλή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

«Η Δημοκρατία αποδείχτηκε ανθεκτική έπειτα από μια σειρά από κρίσεις», σχολίασε η κ. Σακελλαροπούλου και κατόπιν ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δύο ώρες αργότερα, στις 13:00 θα γίνει και η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ