Ο Μανιάτης τα λέει, αλλά ποιος τον ακούει...

Εύλογα τα ερωτήματα του Γιάννη Μανιάτη για την...χαλαρή στάση της Αθήνας
Ως "μήνυμα δυσαρέσκειας" , απέναντι σε μία μη αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ερμηνεύει ο Γιάννης Μανιάτης (φωτό), την πρόσφατη ανακοίνωση Ισραήλ και Κύπρου πως προχωρούν μόνοι τους την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών. Αιχμηρός για ακόμη μία, πολλοστή, φορά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- και πρώην υπ. Ενέργειας- καυστικός στο πλαίσιο της συνέντευξης του (στη Naftemporiki TV).
Σε μία περίοδο που η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή υπερέκταση, σε πολλαπλά μέτωπα, υπογράφοντας συμφωνίες στο ενεργειακό πεδίο με Αίγυπτο, Ρουμανία, Ουγγαρία κ.α. η Ελλάδα επιμένει να ακολουθεί την λογική του...καλού (και προβλέψιμου) παιδιού.
Σε μία περίοδο ιστορικών αλλαγών, που θα καθορίσουν την "επόμενη ημέρα" από τα γεωπολιτικά μέχρι τα οικονομικά/επιχειρηματικά, η Αθήνα περιορίζεται, πείσμων στην επίκληση του διεθνούς δικαίου-παρ' ότι καταπατείται όλο και συχνότερα- από τους γείτονες.
Εύλογα τα ερωτήματα του Γιάννη Μανιάτη για την...χαλαρή στάση της Αθήνας, εκφράζοντας την απορία για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός δεν φέρνει το θέμα του καλωδίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Το ενδιαφέρον της Chevron (μετά την Exxon Mobil, που μάλλον "παγώνει" τον σχεδιασμό) και μάλιστα σε μπλοκ εντός του διεκδικούμενου από τη Λιβύη τμήμα του τουρκολιβυκού μνημονίου) προφανώς και είναι σημαντικό, στέλνει τα μηνύματα για τον ρόλο που διεκδικεί η χώρα στην περιοχή. Ρόλο, που ωστόσο όπως καταδεικνύεται στην περίπτωση του GSI, είναι προφανές ότι απαιτεί πιο δυναμική, πιο πολυδιάστατη πολιτική και βούληση.