Έπιασαν τόπο οι «συμβουλές» του Σόιμπλε: Ο ένας στους δέκα Γερμανούς έκοψε τη θέρμανση

Έπιασαν τόπο οι «συμβουλές» του Σόιμπλε: Ο ένας στους δέκα Γερμανούς έκοψε τη θέρμανση

Το 10% των Γερμανών δε χρησιμοποίησε καθόλου θέρμανση τον Νοέμβριο

Η πλειοψηφία των Γερμανών έχει αλλάξει σημαντικά τη στάση της στη χρήση θέρμανσης στο σπίτι

Ένας στους δέκα Γερμανούς δεν χρησιμοποίησε καθόλου θέρμανση έως το τέλος του Νοεμβρίου, ενώ και η πλειοψηφία των υπολοίπων έχει αλλάξει σημαντικά τη στάση της στη χρήση θέρμανσης στο σπίτι, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι «συμβουλές» του Σόιμπλε

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα της ενεργειακής κρίσης είχε τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν αρχίσουν... τα κρύα, είχε χαρακτηρίσει τους συμπατριώτες του «κακομαθημένους», τους είχε συστήσει να κάνουν ενεργειακή οικονομία τον χειμώνα. Ενώ, εντύπωση είχε προκαλέσει τότε η προτροπή του στους Γερμανούς, εάν κρυώσουν μέσα στο σπίτι «να φορέσουν διπλό πουλόβερ».

Ο ένας στους δέκα Γερμανούς δεν έχει ανάψει καθόλου θέρμανση στο σπίτι

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 10% των Γερμανών δεν είχε ανάψει καθόλου θέρμανση στο σπίτι, ενώ από τους υπόλοιπους, το 68% δήλωσε ότι ζεσταίνει το σπίτι του λιγότερο σε σχέση με την αντίστοιχη εποχή πέρυσι, λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας και το 50% ότι χρησιμοποιεί «πολύ λιγότερη θέρμανση».

Πολλά συστήματα θέρμανσης λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί καθοριστικό επιχείρημα για τους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι αποταμιεύουν κυρίως λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 6% θα ήθελε να προστατεύσει το κλίμα θερμαίνοντας λιγότερο το σπίτι του. Το 56% προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα, το 20% επειδή θεωρεί ότι δεν κάνει τόσο κρύο και το 15% επειδή επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ