Τράπεζα της Αγγλίας: Έρχεται η μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση για τη βρετανική οικονομία

Τράπεζα της Αγγλίας: Έρχεται η μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση για τη βρετανική οικονομία

Μετά τη σημερινή αύξηση των επιτοκίων η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε δυσοίωνες προβλέψεις για ύφεση στη βρετανική οικονομία που θα διαρκέσει έως το 2024.

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση στην ιστορία της είναι η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (στο 3% από 2,25%), στη μεγαλύτερη κίνησή της από το 1989.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της βρετανικής οικονομίας, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει μία διετή ύφεση γεμάτη προκλήσεις, με την ανεργία σχεδόν να διπλασιάζεται.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η οικονομία έχει ήδη εισέλθει από το καλοκαίρι σε ύφεση, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο έτος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 – χρονιά κατά την οποία είναι πιθανό να διεξαχθούν εκλογές.

Αν και δεν θα είναι η βαθύτερη ύφεση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων, τη δεκαετία του 1920, ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Σημειώνεται ότι μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για την αύξηση στα επιτόκια, η στερλίνα σημείωσε δραματική πτώση 2% έναντι του δολαρίου, ενώ σταδιακά άρχισε να ισορροπεί και λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία διαμορφώθηκε στο 1,15%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ