Προσλήψεις στο Δημόσιο: Έρχονται χιλιάδες μέσα στο 2023 - Σε ποιους κλάδους

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Έρχονται χιλιάδες μέσα στο 2023 - Σε ποιους κλάδους

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης παρουσίασε τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023 στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ανέκρινε την πρόσληψη 17.942 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο.

Μεταξύ άλλων οι προσλήψεις αφορούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (οπλίτες) αλλά και στην δημοτική αλλά και την δικαστική αστυνομία.

Επιπλέον εγκρίθηκαν και 2.658 θέσεις εποχικού προσωπικού στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Υγείας, Κλιματικής κρίσης και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τα αιτήματα προσλήψεων από το σύνολο των φορέων που υποβλήθηκαν μέσω ψηφιακού οργανογράμματος για το έτος 2023 ανήλθαν σε περίπου 34.400.

Όπως εξήγησε, ο προγραμματισμός προσλήψεων διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις κυβερνητικές προτεραιότητες, περιλαμβάνει στρατιωτικές και παραγωγικές σχολές, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των φορέων, τόσο της Κεντρικής όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει υπόψη την προτεραιοποίηση που δήλωσαν οι φορείς στα αιτήματά τους, αλλά δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, καθώς η πλειοψηφία αφορά στην πρόσληψη υπαλλήλων κατηγορίας Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Για το 2023 εγκρίθηκαν 17.942 προσλήψεις τακτικού προσωπικού (15.640 προσλήψεις τακτικού προσωπικού εντός του κανόνα 1:1 και 2.302 επιπλέον προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκτός του κανόνα 1:1).

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου – συμβάσεις μίσθωσης έργου για το 2023, αποφασίστηκε η μείωση του ανώτατου ορίου έτους κατά 11% σε σχέση με αυτό του 2022 (25.344), δηλαδή η πλήρωση 22.556 θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ