Goldman Sacks: Μην επενδύετε Ευρώπη

Οι αμερικανικές εταιρείες επικεντρώθηκαν στις εγχώριες πωλήσεις για να αυξήσουν την απόδοση Οι στρατηγικοί αναλυτές δείχνουν μετοχές ποιότητας, αξίας και μερισμάτων

Goldman Sacks: Μην επενδύετε Ευρώπη

Οι αμερικανικές εταιρείες που κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους στο εσωτερικό θα τα πάνε καλύτερα από εκείνες που εκτίθενται στην Ευρώπη, όπου η ύφεση είναι σχεδόν εγγυημένη, σύμφωνα με τους υπεύθυνους στρατηγικής της Goldman Sachs Group Inc.

Μια ομάδα της Goldman με επικεφαλής τον David Kostin λέει ότι ενώ η πορεία της ανάπτυξης των ΗΠΑ μπορεί να είναι «αβέβαιη», η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ άσχημη.

«Παρά τις ανησυχίες που έχουν οι επενδυτές για την αμερικανική αγορά μετοχών, πιστεύουμε ότι προσφέρει μεγαλύτερη απόλυτη και προσαρμοσμένη στον κίνδυνο δυνατότητα απόδοσης από τις ευρωπαϊκές αγορές που μαστίζονται από την ύφεση», έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sacks, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες.

Η προτίμηση της Goldman για τις ΗΠΑ έρχεται κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης φυσικού αερίου, εκτίναξης του πληθωρισμού και σύσφιξης της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. Σε όρους δολαρίου, ο Stoxx Europe 600 έχει μείνει πίσω από τον S&P 500 φέτος και ένα καλάθι της Goldman, αμερικανικών εταιρειών με 100% εγχώριες πωλήσεις ξεπέρασε ένα αντίστοιχο, με υψηλές πωλήσεις στην Ευρώπη.

Η στρατηγική είναι μία από τις τέσσερις που έχει εντοπίσει η ομάδα του Kostin για να οδηγήσει την απόδοση των μετοχών μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι άλλες είναι μετοχές με θεμελιώδη μεγέθη υψηλής ποιότητας, λεγόμενες μετοχές αξίας και μεγάλους πληρωτές μερισμάτων.

"Οι επενδυτές που ανησυχούν για την οικονομική συρρίκνωση θα πρέπει να κατέχουν μερίσματα, είτε μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης είτε μέσω μεμονωμένων μετοχών", έγραψαν οι υπεύθυνοι στρατηγικής. «Τα μερίσματα προσφέρουν στους επενδυτές έκθεση στη θεμελιώδη ανάπτυξη του S&P 500, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την έκθεση σε κίνδυνο αποτίμησης μετοχών».

Ο Kostin και η ομάδα του ενδιαφέρονται για ποιοτικά αποθέματα που έχουν υψηλή βαθμολογία σε μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών ισολογισμών, καθώς και σταθερής αύξησης πωλήσεων και κερδών. Αναμένουν ότι ο S&P 500 θα κλείσει το 2022 στις 4.300 μονάδες ή 5,7% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής, υποθέτοντας ότι η σύσφιξη της Federal Reserve θα οδηγήσει σε συνεχή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Αντικατοπτρίζοντας την προτίμηση της Goldman για φθηνότερες μετοχές, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Barclays Plc, γύρισαν στις μετοχές αξίας στην Ευρώπη τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι υψηλότερες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τιμές δεν αντικατοπτρίζονται ακόμη στην αξία και την ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ