Ο χρυσός υποχωρεί μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο

Ο χρυσός υποχωρεί μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο

Ο χρυσός υποχώρησε αφού σημείωσε το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος του από τον Μάρτιο, καθώς η αγορά περίμενε νέους δείκτες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων των ΗΠΑ.

Οι ράβδοι χρυσού αυξήθηκαν 2,2% την περασμένη εβδομάδα λόγω των εικασιών ότι η Federal Reserve θα μειώσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων καθώς η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται. Ωστόσο, έκλεισε τον Ιούλιο με πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς συνέχισε να χάνει από το δολάριο ως επιλογή ασφαλούς καταφυγίου.

Ο χρυσός έχει ανακάμψει από τα πρόσφατα χαμηλά και ένα κλείσιμο πάνω από τα 1.750 δολάρια η ουγγιά δείχνει ότι η δυναμική είναι θετική. Ωστόσο, τα κέρδη θα ελεγχθούν με τη Fed να είναι απίθανο να αλλάξει τη στάση της νομισματικής σύσφιξης λόγω του υψηλού πληθωρισμού, ενώ η ανησυχία για τη ζήτηση των καταναλωτών στην Ινδία και την Κίνα και οι συνεχιζόμενες εκροές ETF, δείχνουν ασθενέστερο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,3% στα 1.760,75 δολάρια η ουγγιά στο Λονδίνο. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index ήταν σταθερός μετά τη βουτιά του 0,8% την περασμένη εβδομάδα. Το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα έπεσαν επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ