Διαδικτυακό Forum ΠΣΕ: Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών

Διαδικτυακό Forum ΠΣΕ: Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών

Μέτρα στήριξης των εξαγωγών εξήγγειλαν από το βήμα του διαδικτυακού Forum του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το διαδικτυακό Forum, με τίτλο «Νέα Καινοτόμα Εργαλεία για Χρηματοδότηση/ Εξωστρέφεια - Επενδύσεις», αποτέλεσε το βήμα για την παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων και διάχυση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Πολιτεία για τη στήριξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων, κυρίως, επιχειρήσεων, εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία και την προοπτική των ελληνικών εξαγωγών.

Το «παρών» έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργείου Οικονομικών, με τον αναπληρωτή υπουργό, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η ηγεσία της Οικονομικής Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών με τον υφυπουργό Κώστα Φραγκογιάννη και τον γενικό γραμματέα Ιωάννη Σμυρλή, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη γενική γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και της ΑΑΔΕ με τον διοικητή, Γιώργο Πιτσιλή.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και αναλύθηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2021 - 2027, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας με τις 670 Δράσεις σε 47 χώρες - στόχους, η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΠ και η μετατροπή - ψηφιοποίησή του σε εταιρεία παροχής (επιπλέον των Ασφαλειών Εξαγωγικών Πιστώσεων) Trade Finance, κυρίως για τις ΜμΕ.

Ειδική αναφορά έγινε στα νέα τραπεζικά και χρηματοδοτικά εργαλεία και προϊόντα που διαθέτουν για τους Έλληνες εξαγωγείς η Τράπεζα Eurobank, η Εθνική Τράπεζα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων και το fund SMERemediumCap, ενώ σημαντική ήταν η παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Γραφεία των ΟΕΥ στο Εξωτερικό και τα οποία υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από τον ιδιωτικό τομέα αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των Επιμελητηρίων και συγκεκριμένα του ΕΒΕΑ, αλλά και των διμερών επιμελητηρίων, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου με Σύνθημα «Περισσότερη Ελλάδα» και του Ελληνο-Βρετανικού με τις πλούσιες δράσεις που αναλαμβάνει για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Το διαδικτυακό Forum έκλεισε με τις παρεμβάσεις των επιχειρηματιών από τις εταιρείες SOYA MILLS, NOISIS, ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ, ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ ΜΑΥΡΙΚΟΙ και HELLENIC CROPS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ