Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Νέο πληθωριστικό ρεκόρ - Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόγνωση

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης: Νέο πληθωριστικό ρεκόρ - Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόγνωση

Το σχόλιο των τομεαρχών Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό ασκούν η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον Μάιο, δείχνουν νέο πληθωριστικό ρεκόρ στο 10,7% για την Ελλάδα, ενώ η κατάσταση στη χώρα μας είναι ήδη δραματική. Μάλιστα, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης φτάνει σε ύψος - ρεκόρ 8,1% και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 2,6 μονάδες πιο πάνω, ο υψηλότερος σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη» σημειώνουν.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως «τα νοικοκυριά αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικές τους ανάγκες, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη -μέχρι τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός είχε χάσει 18%, ο μέσος μισθός 9,9%, ο μισθός μερικής απασχόλησης 28%, σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ- και οι επιχειρήσεις τον τζίρο τους να εξανεμίζεται». Παράλληλα, όπως αναφέρουν, «η εκτόξευση του κόστους παραγωγής στην βιομηχανία, στο πρωτοφανές 48,8% για τον Απρίλιο, θα οδηγήσει σε νέα επιδείνωση της κατάστασης».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση πως «η κυβέρνηση στέκεται εδώ και μήνες με εγκληματική αδράνεια απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που διαλύει την κοινωνική συνοχή». «Όσο όμως εκείνοι 'χρυσώνουν το χάπι' βαφτίζοντας τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας υπερέσοδα και επιδοτούν την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, οι πολίτες αγωνιούν πώς θα βγάλουν το μήνα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση. Όσο νωρίτερα αποχωρήσουν τόσο καλύτερα για την ελληνική κοινωνία» καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ