Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Δίκαια και στοχευμένα τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια

Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Δίκαια και στοχευμένα τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια

Δίκαια και στοχευμένα χαρακτηρίζει τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια και την ακρίβεια ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος

 

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών ενάντια στην ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι μέτρα κοινωνικά δίκαια και στοχευμένα, ώστε να παρέχουν ανακούφιση σε όσους δυσκολεύονται περισσότερο. Ταυτόχρονα, όμως, δεν υπονομεύουν την παράλληλη προσπάθεια της χώρας να αποκαταστήσει συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας και να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα, η οποία είναι απαραίτητη αν θέλουμε να έχουμε βιώσιμα επιτόκια δανεισμού, τόσο για το δημόσιο όσο και για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωση ο κ. Μπατάκος τονίζοντας παράλληλα ότι «η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι κρίσιμο ζητούμενο σήμερα, σε μια περίοδο όπου στις αγορές επικρατεί αναστάτωση και αναμένεται αύξηση του κόστους του χρήματος διεθνώς».

«Τα μέτρα αυτά, στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και να οδηγηθεί ξανά σε δημοσιονομικό αδιέξοδο, μνημόνια και ύφεση», συνεχίζει επισημαίνει ωστόσο ότι «οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να σταματήσουν εδώ».

«Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει περισσότερο αποφασιστική και συντονισμένη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση, αλλά και την αντιμετώπιση της διεθνούς κερδοσκοπίας στις τιμές της ενέργειας. Πρέπει να διεκδικήσει την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων διασύνδεσης των δικτύων μεταφοράς ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, η οποία είναι η φθηνότερη και φιλικότερη για το περιβάλλον μορφή ενέργειας», σημειώνει και καταλήγοντας τονίζει ότι «για να επιτύχει τη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη που θέλουμε, η χώρα χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιγότερο λαϊκισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ