Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, στο Κέντρο Ελέγχου Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, στο Κέντρο Ελέγχου Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Δικτύου, Ηρακλής Μενεγάτος και οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ (Τομέας Ανάπτυξης και Λειτουργίας Δικτύου Αττικής), για τον σχεδιασμό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της χώρας, ενόψει της κορύφωσης της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ». Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Δικτύου, Ηρακλής Μενεγάτος και οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής.

Για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, στην Αττική έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του τακτικού και εργολαβικού προσωπικού. Ειδικότερα, 550 άτομα και 140 οχήματα και μηχανήματα έργου βρίσκονται σε ετοιμότητα σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Τα συνεργεία αντιμετώπισης βλαβών έχουν ενισχυθεί και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργαζόμενα συνεργεία για τυχόν επιπλέον ενίσχυση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές που τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων στα νησιά, προληπτικά έχει μεταφερθεί προσωπικό, μηχανικός εξοπλισμός και υλικά στις Σποράδες και τη Σκύρο, καθώς και στο νησιωτικό συγκρότημα της Άνδρου, της Τήνου και της Κέας, σε περίπτωση που επιβληθεί απαγορευτικό απόπλου.

Επίσης, προσωπικό και εξοπλισμός υποστήριξης από μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ της Διεύθυνσης Μακεδονίας Θράκης και της Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου, αλλά και συνεργαζόμενων αναδόχων κατασκευής δικτύων μετακινήθηκαν προς τη Χαλκίδα και την Ελευσίνα παραμένοντας σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής.

Όσον αφορά στη Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και Εύβοιας έχει ήδη μισθωθεί βαρύς μηχανικός εξοπλισμός αποχιονισμού.

Τέλος, έχει ήδη εξασφαλιστεί η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Αναγγελίας Βλαβών, ενώ υπενθυμίζεται η ενεργοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ της νέας δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής – από κινητό και σταθερό – 800 400 4000 προς διευκόλυνση των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ