Κ. Σκρέκας: Να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στις αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια

Κ. Σκρέκας: Να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στις αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια


«Οι τιμές στην ενέργεια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, αλλά και την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενέργεια», δήλωσε ο κ. Σκρέκας

 

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα μΙα ευρωπαϊκή λύση στις αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια εξέφρασε σήμερα, από το Λουξεμβούργο, ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ. Η τιμή του αερίου κατέγραψε άλμα 25% στις ευρωπαϊκές αγορές

«Οι τιμές στην ενέργεια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, αλλά και την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενέργεια», δήλωσε ο κ. Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος όσοι ισχυρίζονται ότι το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας οφείλεται στη στρατηγική για την πράσινη μετάβαση.

«Η στρατηγική για την πράσινη μετάβαση θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών και στους χαμηλότερους ρύπους, προκειμένου να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός.

Επίσης, τόνισε ότι ένα από τα βασικά θέματα που έχει θέσει η Ελλάδα στο Συμβούλιο είναι η πρόταση για έναν κεντρικό ευρωπαϊκό μηχανισμό που θα απορροφά τις τρέχουσες και μελλοντικές αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, χρησιμοποιώντας τα έσοδα από τις δημοπρασίες του ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών και τη δημιουργία ενός μηχανισμού (hedging mechanism) που είναι μονίμως λειτουργικός προκειμένου να απορροφήσει αυτές τις υψηλές αυξήσεις στις τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ