Σηκώνουν ρολά τα εποχικά καταστήματα - Πιθανή άρση περιοριστικών μέτρων τις επόμενες ημέρες

Σηκώνουν ρολά τα εποχικά καταστήματα - Πιθανή άρση περιοριστικών μέτρων τις επόμενες ημέρες

Ως τις 8:30 το βράδυ θα παραμένουν από σήμερα ανοικτά τα καταστήματα εποχικών ειδών, ενώ παράλληλα επιτρέπεται από σήμερα η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών και από τα σουπερμάρκετ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η άρση της απαγόρευσης αφορά 110 καταστήματα που πωλούν εποχικά είδη.

Παράλληλα η μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού και η υποχώρησή τους την Κυριακή κάτω από τα 1.000 δημιουργεί προσδοκίες για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τις επόμενες ημέρες. Ήδη κυβερνητικά στελέχη έχουν προαναγγείλει την επαναλειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών, ενώ αναμένονται αποφάσεις και για τους υπόλοιπους τομείς της αγοράς. Ως πιθανότερες ημερομηνίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων εμφανίζονται η 12η και η 14η Δεκεμβρίου, ενώ αν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή για επαναλειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα όλων των εμπορικών καταστημάτων.

Εκτός από την ανάγκη τόνωσης της οικονομίας υπάρχει ο φόβος πως αν καθυστερήσει περισσότερο η επαναλειτουργία των καταστημάτων και μετατεθεί για τις 21 Δεκεμβρίου, θα δημιουργηθούν πολλά φαινόμενα συνωστισμού με ορατό τον κίνδυνο νέας έξαρσης των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ