Καραντίνα για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά

Εντολή καραντίνας και από την Ολλανδία

Καραντίνα για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά

Εκτός της «πράσινης» λίστας με τους ασφαλείς προορισμούς έθεσε η Βρετανία την Κρήτη και άλλα έξι ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς τουρίστες.

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης οι Βρετανοί υπήκοοι που επιστρέφουν από την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Σέριφο, την Τήνο και την Ζάκυνθο από τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου και μετά θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση στην κατοικία τους για 14 ημέρες.

Οι Βρετανοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από άλλες περιοχές της χώρας μας δεν υποχρεώνονται σε καραντίνα. Σε δηλώσεις του στο Κοινοβούλιο ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων στα συγκεκριμένα επτά νησιά συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη Βρετανία.

Υπολογίζεται ότι 60.000 Βρετανοί κάνουν αυτό το διάστημα διακοπές στα συγκεκριμένα νησιά.

Καραντίνα και από την Ολλανδία

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία περιλαμβάνει στην «πορτοκαλί» λίστα το σύνολο των ελληνικών νησιών. Ως αποτέλεσμα, όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο ελληνικό νησί θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ