Οι Γερμανοί «βλέπουν» Ελλάδα για το καλοκαίρι

Οι Γερμανοί «βλέπουν» Ελλάδα για το καλοκαίρι

Αυξημένη είναι η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και την Πορτογαλία υποστηρίζει ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Όπως αναφέρει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle η γερμανική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις επαναπατρισμού το καλοκαίρι. Ωστόσο η Lufthansa δηλώνει πως όποιος Γερμανός πολίτης «θέλει να επιστρέψει, τον φέρνουμε πίσω, είτε επειδή δεν επιτρέπεται να μπει στη χώρα λόγω υψηλού πυρετού, είτε επειδή πρέπει να μπει εκεί σε καραντίνα, είτε επειδή έχει ξεσπάσει νέα επιδημία στον τουριστικό προορισμό».

Ερωτηθείς για τους προορισμούς που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση ο επικεφαλής του γερμανικού αερομεταφορέα ανέφερε τη χώρα μας και την Πορτογαλία, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας τόνισε πως οι πρεσβείες και τα προξενεία της Γερμανίας είναι πάντα έτοιμα να συνδράμουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Ωστόσο, το καλοκαίρι η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να στείλει ξανά αεροπλάνα για να επαναπατρίσει Γερμανούς ταξιδιώτες», σημείωσε, ενώ η Deutsche Welle σχολιάζει ότι μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες επέστρεψαν στη χώρα από το εξωτερικό 240.000 Γερμανοί πολίτες, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης επαναπατρισμού που έχει πραγματοποιήσει ποτέ το Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ