Το σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Λεπτομέρειες του προγράμματος για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Η αρχή θα γίνει στις 25 Ιουνίου όταν, όπως είπε, θα ανοίξει το γιότινγκ που θεωρείται ως η πιο ασφαλής μέθοδος ταξιδιού.

Ακολουθούν την 1η Ιουνίου τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και οι κατασκηνώσεις, ενώ στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία και οι διεθνείς πτήσεις μόνο από και προς την Αθήνα.

Από την 1η Ιουλίου επανεκκινούν και οι πτήσεις προς τα άλλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Χ. Θεοχάρης τόνισε πως οι επισκέπτες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, όμως θα υπάρχει παρακολούθηση και δειγματοληψία.

Σχετικά με την απελευθέρωση των πτήσεων, στο 1ο στάδιο στις 15/6 θα γίνεται από το εξωτερικό αποκλειστικά προς την Αθήνα. Η απελευθέρωση της εισόδου θα γίνεται από χώρες με καλά επιδημιολογικά κριτήρια και αυτά τα κριτήρια θα τεθούν από την επιτροπή του κ. Τσιόδρα.

Ο υπουργός σχολίασε πως αξιολογούνται και άλλα κριτήρια, όπως η οδική πρόσβαση και οι ομογενειακές κοινότητες.

Εφόσον επιδημιολογικά είναι επιτρεπτό η Β. Ευρώπη και, φυσικά, η Γερμανία θα είναι από τις πρώτες περιοχές που θα αποκατασταθεί η επικοινωνία, μαζί με χώρες της περιοχής μας όπως η Κύπρος και το Ισραήλ.

Στο δεύτερο στάδιο απελευθέρωσης θα επιτραπούν οι πτήσεις από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις και πάλι με επιδημιολογικά κριτήρια

Για την ασφαλή υποδοχή επισκεπτών έχει εκπονηθεί σχέδιο διαχείρισης που περιλαμβάνει την ενίσχυση της υγειονομικής ικανότητας των προορισμών, με ορισμό συνεργαζόμενου γιατρού με κάθε κατάλυμα ως πρώτο σημείο αξιολόγησης πιθανόν κρουσμάτων και με ορισμό συντονιστή από το κατάλυμα για διαχείριση τυχόν κρουσμάτων με την Πολιτική Προστασία

Η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος με ειδικούς χώρους για καραντίνα ανά περιφέρεια ή προορισμό και με πρόβλεψη μεταφοράς σε δομή υγείας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που έχει ως στόχο την τόνωση της ζήτησης θα έχει 30 εκατ. ευρώ και θα έχει κατ’ελάχιστο 4 διανυκτερεύσεις κατ’ελάχιστον και 250.000 δικαιούχους. Το πρόγραμμα είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ύψους 70 εκατ. ευρώ που θα αφορά στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού. Εξήγγειλε επίσης ότι η εφαρμογή Visit Greece θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες με χρήσιμο πληροφοριακό υλικό προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ