Πιθανή άρση του… απαγορευτικού για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα

Τα επόμενα 24ωρα οι αποφάσεις για τουρισμό, αεροπορικά ταξίδια

Πιθανή άρση του… απαγορευτικού για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα

Το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν σύντομα  οι μετακινήσεις από και προς την Κέρκυρα, την Κρήτη και τη Ρόδο αφήνει ανοικτό η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η κυβέρνηση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις μετά από προτάσεις των ειδικών, όμως δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η άρση των περιορισμών για τους συγκεκριμένους τρεις προορισμούς εντός της εβδομάδας και με ημερομηνία έναρξης την 18η Μαΐου. Το επιχείρημα είναι ότι τα τρία νησιά διαθέτουν υποδομές για να διαχειριστούν τυχόν κρούσματα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε αυτά είναι από μηδενικός έως πολύ μικρός.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι τελικές αποφάσεις συνολικά για την επανεκκίνηση του τουρισμού και των αεροπορικών πτήσεων. Οι φορείς του τουρισμού κατέθεσαν χθες Δευτέρα τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση στις οποίες περιλαμβάνονται

η μη λειτουργία μπουφέ στα μεγάλα ξενοδοχεία προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η ενίσχυση των εστιατορίων που λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους.

Η κυβέρνηση αναμένει τις οριστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα αεροπορικά ταξίδια, οι οποίες πρόκειται να παρουσιαστούν αύριο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις αλλά και την πολιτική που έχουν ανακοινώσει πως θα τηρήσουν ορισμένες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa, αναμένεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας από επιβάτες και πλήρωμα καθόλη τη διάρκεια της πτήσης και η θερμομέτρηση σε σημεία ελέγχου στα αεροδρόμια. Αύριο αναμένεται επίσης να ξεκαθαρίσει τι θα ισχύει για το καθεστώς της 14ήμερης καραντίνας και ο τρόπος ελέγχου των ταξιδιωτών κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ