Σήμερα οι προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία

Σήμερα οι προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία

Στις Βρυξέλλες στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον καθώς το μεσημέρι παρουσιάζονται οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εκτιμήσει πως η χώρα θα πιάσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος και το 2020, ωστόσο δεν αποκλείεται να ψαλιδίσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη, λόγω και των πιέσεων που ασκούνται ευρύτερα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σημειώνεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η ελληνική κυβέρνηση έχει αναφέρει ως στόχο ανάπτυξης το 2,8% για το 2020, ενώ η Κομισιόν δεν αποκλείεται να εκτιμήσει ρυθμό μεταξύ 2,3% και 2,5%.

Συνολικά για την ευρωπαϊκή οικονομία η Κομισιόν αναμένεται να προειδοποιήσει εκ νέου για τους κινδύνους που προκαλούν μια σειρά από παράγοντες μεταξύ των οποίων και οι αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο κυρίως λόγω της διένεξης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η έκθεση δημοσιεύεται από την “παλιά” Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς η νέα Επιτροπή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έχει αναλάβει ακόμα τα καθήκοντα της. Το «όχι» του Ευρωκοινοβουλίου για τον διορισμό συγκεκριμένων Επιτρόπων έχει μεταθέσει για την 1η Δεκεμβρίου την ημερομηνία διαδοχής με αποτέλεσμα αρκετά σοβαρά θέματα να παραμένουν σε κατάσταση εκκρεμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ