Τσακαλώτος: Το είδος της ελάφρυνσης χρέους παίζει σημαντικό ρόλο

Τσακαλώτος: Το είδος της ελάφρυνσης χρέους παίζει σημαντικό ρόλο
Το ΔΝΤ και η Αθήνα επιθυμούν έναν «καθαρό διάδρομο» για το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στον απόηχο της χθεσινής τοποθέτησης του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.


Συστατικό στοιχείο αυτού του διαδρόμου, πρόσθεσε ο υπουργός, αποτελεί «το είδος της ελάφρυνσης χρέους που πρόκειται οι Ευρωπαίοι να κάνουν και τώρα και στο μέλλον».

Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, μπορεί να είναι συνδεδεμένα και υπό την αίρεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων και δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων».

Πρόκειται για μία δήλωση, η οποία επί της ουσίας συμβαδίζει με την ευρύτερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δη, του «σκληρού πυρήνα», σχετικά με τη ρύθμιση του ελληνικού ζητήματος.

Aς σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, ξεκινάει ο δεύτερος γύρος επαφών μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, για τη β' αξιολόγηση, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ