Σουλτς στο CNN: "Ναι" στην προστασία της α' κατοικίας αλλά υπό προϋποθέσεις

Σουλτς στο CNN: "Ναι" στην προστασία της α' κατοικίας αλλά υπό προϋποθέσεις
Θετικός σε ελάφρυνση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας λόγω της προσφυγικής κρίσης, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, στο CNN Greece.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνει ότι ανάλογες θέσεις διατυπώνουν και η Κομισσιόν και το Eurogroup.

«Αυτή η κρίση έχει, όντως, προσθέσει πίεση στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Κανείς δεν το αμφισβητεί και εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι μία τέτοια κρίση πρέπει να ληφθεί υπόψη στις τυχόν παρατηρήσεις που αφορούν τη δημοσιονομική θέση της χώρας. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι μία τέτοιου είδους ευελιξία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την Κομισιόν. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι ο πρόεδρος του Eurogroup έχει, επίσης, δώσει ενδείξεις ότι σκέφτεται με παρόμοιο τρόπο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να κατάσχεται η πρώτη κατοικία αλλά σημειώνει ότι είναι ανάγκη να διασφαλιστεί ότι θα προστατευθούν μόνο όσοι πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

«Συμμερίζομαι την ιδέα ότι δεν πρέπει η πρώτη κατοικία να χάνεται. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους δεν έχουν καμία δικαιολογία για να μην τα πληρώνουν, γιατί αυτό είναι κοινωνικά άδικο, δεδομένου ότι ένα ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου, έμμεσα, μεταφέρεται στον φορολογούμενο, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει για το χρέος που προκαλείται από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» τονίζει.

ΠΗΓΗ:cnn.gr