Bloomberg: Η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα παραχωρήσεις

Bloomberg: Η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα παραχωρήσεις
Να δεχτεί τους όρους για την αποδέσμευση βοήθειας εντός ημερών καλούν την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προκειμένου να αποφευχθεί μία κρίση ρευστότητας, μεταδίδει το Bloomberg.

Με Έλληνες αξιωματούχους να ταξιδεύουν σε όλη την ήπειρο για να παρουσιάσουν τη θέση τους, η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Maria Luis Albuquerque προειδοποίησε σήμερα ότι η νομισματική ένωση δεν θα κάνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να προετοιμαστεί για μία πιθανή κατάρρευση των συνομιλιών και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί την προσφορά που βρίσκεται στο τραπέζι.

“Ήταν δύσκολα αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα είναι δυνατόν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα από αυτή τη συζήτηση” δήλωσε η Albuquerque σε τηλεοπτικής της συνέντευξη στο Λονδίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Ελλάδα μπορεί να δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αυτό το μήνα, εκτός κι αν ο Τσίπρας αποσύρει την αντίθεσή του στην περικοπή συντάξεων και τη διευκόλυνση των απολύσεων. Η κυβέρνησή του, αναφέρει το δημοσίευμα, αντιμετωπίζει περίπου 1 δισ. ευρώ σε πληρωμές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που λήγουν σύντομα επιπλέον των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schaeuble εξέφρασε τον σκεπτικισμό του ότι οι υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης θα είναι σε θέση να καταλήξουν κατά την επόμενη σύνοδό τους στις 11 Μαΐου. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos μιλώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε στην προοπτική κάποιας ευελιξίας στους όρους για την αποδέσμευση βοήθειας, τονίζοντας την επικίνδυνη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν κάποια βήματα προς τα εμπρός τις προσεχείς ημέρες” δήλωσε ο de Guindos. “Είναι σημαντικό να συμβεί αυτό διότι η κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας γίνεται όλο και πιο περίπλοκη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ