Reuters: Η Ελλάδα αναζητά χρηματοδότηση από το Ντράγκι

Reuters: Η Ελλάδα αναζητά χρηματοδότηση από το Ντράγκι
Στο κρίσιμο ραντεβού του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi στη Φρανκφούρτη εστιάζει το πρακτορείο Reuters τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναζητά χρηματοδότηση για να αποτρέψει πιθανή χρεοκοπία και έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας και τους διεθνείς πιστωτές της “σκοντάφτουν” σε διαφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το εργασιακό, καθώς η χώρα οδεύει προς την προθεσμία της αποπληρωμής χρέους προς το ΔΝΤ στην οποία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.

Με τον χρόνο να τελειώνει για μία ενδιάμεση συμφωνία την οποία επιδίωκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έως τις 9 Μαίου, η Αθήνα αντιμετωπίζει μία άμεση κρίση ρευστότητας, την οποία η κυβέρνηση θεωρεί πως η ΕΚΤ μπορεί να βοηθήσει να επιλυθεί.

Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επρόκειτο να αναγνωρίσουν πρόοδο στις πολιτικές συνομιλίες όταν συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, αξιωματούχοι στην Αθήνα ευελπιστούν ότι αυτό θα ωθούσε την ΕΚΤ να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο όριο έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους – καλύπτοντας την χρηματοδοτική τρύπα, αναφέρει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ