Reuters: Η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Ιούνιο

Reuters: Η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Ιούνιο
Τα χρήματα της Ελλάδας επαρκούν για να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις μέχρι τον Ιούνιο εκτιμά η Ευρωζώνη και Έλληνες αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Reuters.

Ταυτόχρονα όπως επισημαίνει το πρακτορείο μειώνονται και οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, άμεσα, με στόχο τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής του ΕuroWorking Group Thomas Wieser δήλωσε ότι η Αθήνα δεν θα παρουσιάσει μια νέα λίστα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, αλλά η χώρα θα πρέπει να είναι σε θέση να παραμείνει φερέγγυα μέχρι τον Ιούνιο.

«Η κατάσταση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας μπορεί να είναι σφικτή, ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν έως τον Ιούνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Thomas Wieser.

Ο χρόνος περνάει και η Ελλάδα έχει να πληρώσει δύο δόσεις στο ΔΝΤ συνολικού ύψους περίπου 950 εκατ. ευρώ μέχρι τις 12 Μαΐου. Εν μέσω φόβων ότι η χώρα θα μπορούσε να βγει από την Ευρωζώνη, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί.

Σταθάκης: Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις Ιουλίου-Αυγούστου στην ΕΚΤ

Από την πλευρά του ουπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης εμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Reuters τονίζοντας σεσυνέντευξή του στο ιρλανδικό δίκτυο RTEότι η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να αποπληρώσει δύο δόσεις στην ΕΚΤ, ύψους 7,6 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Διαβάστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ