Telegraph:«Η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ»

Telegraph:«Η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ»
Με τίτλο «η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ» η Telegraph σχολιάζει την κρατικοποίηση των τραπεζών και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος σχεδιάζει η Ελλάδα, εκτός κι αν η ευρωζώνη κάνει βήματα ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

Σύμφωνα με την Telegraph που επικαλείται πηγές κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταβάλει συντάξεις ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει το άνευ προηγουμένου βήμα να μην πληρώσει το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Telegraph υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τη δόση των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις στις 14 Απριλίου εκτός και αν η Ευρωζώνη αποφασίσει να καταβάλει έγκαιρα την επόμενη δόση του δανείου. «Είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση. Αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε πτώχευση προς το ΔΝΤ ή σε πτώχευση προς τον ελληνικό λαό δεν θα προβληματιστούμε» λέει Έλληνας αξιωματούχος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

«Μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια σιωπηρή διαδικασία καθυστέρηση της πληρωμής στο ΔΝΤ. Αυτό θα προκαλέσει παραλήρημα στις αγορές και θα σημάνει ότι το ρολόι θα αρχίσει να χτυπά γρηγορότερα» προσθέτει η ίδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ