Ραχόι:«Δεν επιθυμώ η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη,δεν πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καλό για την Ευρώπη»

Ραχόι:«Δεν επιθυμώ η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη,δεν πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καλό για την Ευρώπη»
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απένατι στην Ευρώπη όπως όλοι οι άλλοι, δήλωσε σήμερα ο Μαριάνο Ραχόι και πρόσθεσε ότι επιθυμεί η χώρα να μην αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

«Δεν επιθυμώ η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καλό, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για το σύνολο των Ευρωπαίων. Όμως ναι, θα ήθελα η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως κάνουμε όλοι», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, μιλώντας στον ισπανικό ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

«Η Ισπανία έχει ήδη ξεπεράσει το χειρότερο» μέρος της κρίσης, έκρινε ερωτηθείς σχετικά ο Ραχόι, τονίζοντας ότι δεν θεωρεί πιθανό να προκληθεί ντόμινο και ότι αντίθετα με την Ελλάδα, η χώρα του «αναχρηματοδοτείται πλήρως από τις αγορές» κεφαλαίων.

«Είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά και η Ελλάδα πρέπει επίσης να βοηθήσει τον εαυτό της, λαμβάνοντας αποφάσεις όπως έκαναν και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες τηρούν όλες τις δεσμεύσεις τους», συνέχισε ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP).

Αναφερόμενος σε μια άλλη αποστροφή της συνέντευξης του κ. Καμμένου, στην οποία ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι επιδεινώνει τις διμερείς σχέσεις, ο Ραχόι επισήμανε: «Τώρα επιτίθενται εκ νέου στη Γερμανία, θεωρώ ότι αυτό είναι σφάλμα».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει πρώτα δώστε μου λεφτά, και μετά ‘θα κάνω αυτό που θεωρώ εγώ πρόσφορο και σωστό. Πρέπει να ενεργεί όπως όλος ο κόσμος», πρόσθεσε ο Μαριάνο Ραχόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ